Tuotteen valitseminen

Tässä muutmia esimerkkejä ja vinkkejä siitä mihin ruokiin eri lihatuotteet soveltuvat. Listasta löytyy jokaista myymäämme tuotetta kohden ehdotuksia ruuanvalmistukseen sekä sivulla alimpana linkkejä ruokaohjesivuille.

Vähärasvaisimpia kokolihatuotteita ovat pyörö-, ulko- ja sisäpaistit ja myös varauksin ulkofilee. Niistä aavistuksen rasvaisempia ovat normaalisti paahto- ja kulmapaisti, lapapaisti ja sisäfilee. Entrecôte on tuotteista rasvapitoisin.    

Mureimpia ovat sisäfileen lisäksi entrecôte, ulkofilee, paahtopaisti ja sisäpaisti. Kulma- ja lapapaistit mureutuvat myös kohtalaisesti raakakypsyttämällä ja etuselkä pitkään hauduttamalla.

Jauheliha 

* lihapullat, jauhelihapihvit, jauhelihakastike, lihakeitto,

lasagne jne.

Lapapaisti ja Etuselkä

* lihakeitto, karjalanpaisti, stroganoff, tilliliha, raakakypsytettynä lapa käy myös merimiespihviin tai ruotapaistiin

käytetään pitkään haudutettavissa maukkaissa liharuuissa 

Ulko- ja Kulmapaisti

* padat, stroganoff, merimiespihviksi, viipale-, pala- ja suikaleruokiin

 käytetään pitkään haudutettavissa maukkaissa liharuuissa

Pyöröpaisti   

* padat, stroganoff,   viipale-, pala- ja suikaleruokiin,routapaisti,

käytetään pitkään haudutettavissa maukkaissa liharuuissa. Hyvä ohueksi viipaloituna.

Sisä- ja Paahtopaisti

* ohuet pihvit kuten lehtipihvi, uunipaistit, routapaisti, padat,

 

Entrecôte

* pihvit (rasvaisempi kun ulkofilee)

Ulkofilee

* pihvit, stroganoff vaativaan makuun, kokonaisena uunissa tai padassa, 

rasvakamaran kera tai ilman

Sisäfilee

*  pihvit, kokonaisena padassa tai uunissa, carpaccio

leveästä päästä leikataan chateaubriand,

keskiosasta sisäfileepihvit, kapeasta päästä tournedos ja

kapeasta kärjestä Filet Mignon

** Huom. Kokolihat tulisi raakakypsyttää 1-2 viikkoa ennen pakastamista tai käyttöä jääkaapissa (alle 4 C) Kokolihaa voi raakakypsyttää pakkauksessa olevaan viimeiseen käyttöpäivämäärään saakka edellyttäen että pakkaus on ehjä! Sen jälkeen käyttö tai pakastus. Raakakypsytysprosessi ei koske jauhelihaa jonka säilyvyys on heikompi, vaan pelkästään kokolihatuotteita

Ruokaohjeita ja vinkkejä muilta sivuilta:

Näin paistat hyvän pihvin!

Jauhelihapihvi

Lihakeitto

Liha-Juurespata

Paahtopaistia ja sellerisalaattia

Routapaisti sisä-, paahto tai pyöröpaistista

Burgundinpata

Entrecote ja kevätvihanneksia

Oluessa marinoitu entrecote

Pariloitua ulkofilettä

Stroganoff vaativampaan makuun

Pippuripihvi punaviinikastikkeessa