Hultgårdin Luomutuotteet / Kanala



Olemme hiljattain laajentaneet tuotevalikoimaamme myös tilalla tuotettuihin kanamuniin!
*Luomukanoille kuten tilan muillekin eläimille on pyritty luomaan mahdollisimman luonnolliset elinolot. Kanat pääsevät aina ulos sään ja lain saalliessa isolle laitumeelle - terveellisemmät kanat ja kanamunat.

  • Kanat ovat vapaita sisätiloissa jossa on pehkuualue, orret, munintapesät ja ruokintakourut
  • Luomukanoilla on enemmän tilaa sisätiloissa, enemmän orsitilaa ja munintapesiä kuin muilla tuotantomuodoilla. Tällä taataan kanoille paremmat olosuhteet.
  • Kanalassa on myös runsaasti ikkunoita joista kanoille virtaa luonnonvaloa myös silloin kun ovat sisätiloissa.
*Kanaruokaseokseen käytetään puhdasta luomuviljaa omasta pellosta. Tämän lisäksi pieni määrä luomutiivistettä mistä saavat kivennäisiä, valkuaista, vitamiinejä ja kalkkia. Luomuviljasekoituksen lisäksi saavat ruohoa ympäri vuoden - talvisaikaan analysoitua, eri lajikkeista koostuvaa ruohoa omasta laakasiilosta. Simpukankuorta kuuluu myös kanojen ruokavalioon.
  • Luomutuotannossa kiinnitetään huomiota erityisesti eläinten hyvinvointiin ja luonnonmukaiseen kasvatukseen.
  • Luomutuotannossa emme saa käyttää geenimanipuloitua rehua, keinolannoiteita tai myrkkyjä (esim.glyfosaatit) jotka ovat sallittuja "perinteisellä" tuotantomenetelmällä.
Meidän kokemustemme perusteella luomuviljelystä saadaan positiivinen vaikutus ruuan makuun, ravintosisältöön ja sitä kautta mitä todennäköisimmin myös sen terveeellisyyteen.

Tässä linkki Eviran vaatimuksesta eri tuotantomuodoille
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/alkutuotanto/elaimista+saatavat+elintarvikkeet/munat/tuotantomuodot/Luomu pähkinänkuoressa http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa+evirasta/asiakokonaisuudet/luomu/luomu+pahkinankuoressa+/


Munintansa jälkeen kanojamme päätyv ihmisravinnoksi. Kotimainen luomukana kannattaa ehdottomasti ottaa uudestaan käyttöön ja melkoisen työn jälkeen voimme nyt tarjota luomukanaa.

Luomukana on hyvin erilaista lihaltaan kuin broileri. Toisin kuin nopeasti kasvava broileri, luomukana kasvaa ja munii rauhassa vuoden päivät ja pysyy liikkeessä. Luomukanan liha on kiinteää, toisin kuin paikallaan makaavan broilerin liha, ja vaatii täten pidempää kypsytystä. Tärkein niksi luomukanaa varten onkin kiireettömyys.

LUOMUKANAN KYPSENNYSOHJE

(www.pajuniemi.fi)


Keitä luomukanaa suolavedessä noin 2,0-2,5 tuntia. Tämä jälkeen kana on valmis käytettäväksi erilaisissa ruoissa esimerkiksi keitoissa, kiusauksissa, salaateissa, pastoissa ja piirakoissa.

Lisää keitinveteen suolan lisäksi:
- sitruunaa
- muutama laakerinlehti
- persiljan oksia
- muutama kokonainen valkopippuri


Luomukanamunia ja luomukanaa voi tilata https://www.facebook.com/hultgardluomukananmunat.fi/?ref=hl
tai sähköpostilla lihatilaus@hultgard.fi Puh. 0405251053 tai 0405256356!