Luomukana valurautapadassa


Tämän voi tehdä illalla ja aamulla kana on valmis


Tarvitaan:

1 Kana

1-2rkl Öljyä

2 Keltasipulia

2 Porkkanaa

1tl-2rkl Cayenne chili jauhettu ( myös vahvempia chilejä voi käyttää )

1-4rkl Merisuolaa, valkaisematon

1rkl Timjamia, voidaan käyttää myös tuoretta.

1tl Rose- ja/tai Viherpippuria

1tl Musta- ja/tai Valkopippuria

Vettä kanan ja muiden aineksien kypsentämiseen.

Muita haluttuja mausteita ja ym. voi käyttää oman maun mukaan


Ota pakastettu kana sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana

Ota sulanut kana pakkauksesta, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.

Kuumenna pata hellalla, lisää öljy ja ruskista kana kevyesti padassa.

Laita uuni päälle 100-105˚C ja aseta ritilä alimmalle tasolle.


Uunin lämmetessä lisää pataan kuoritut, paloitellut (voi olla isot palat) sipuli, porkkana sekä suola ja mausteet.

Kaada pataan vettä niin että kana peittyy kunnolla.

Aseta kansi päälle ja nosta pata uuniin.


Seuraavana aamuna ota pata uunista hellalle ja tarkista kanan kypsyys nostamalla

koivesta, jos kana ”hajoaa” helposti se on kypsä, tarvittaessa laita takaisin uuniin.



Nosta kypsä kana vaikka uuni pannulle ja siivilöi liemi, eroittele lihat kanasta..


Valmista näistä mitä haluat....


(C) 2018 Kal’s Specialty Foods

Kuvateksti