Kanaviilokki

Luomukanan Kypsennysohje


Huuhtele kana ja laita kattilaan. Lisää kylmää vettä sen verran että se peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja poista päälle kertynyt vaahto.

Lisää 1 rkl merisuolaa / litraa vettä. + maustepippuria, laakerinlehti, sipuli ja porkkana.

Anna kypsyä hiljaa kannen alla ainakin 3 tuntia (kunnes liha irtoaa luista).

Siivilöi keitinliemi ja ota talteen. Irrota lihat luista ja nyt kana on valmis käytettäväksi erilaisissa ruoissa.


Kanaviilokki

Kastike:

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl kanalientä
¼ dl kuohukermaa
¾-1 tl mietoa curryjauhetta


Kuumenna voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita.

Anna seoksen kiehahtaa ja lisää puolet siivilöidystä kanaliemestä.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Lisää loppu neste ja sekoita.

Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon tarkkaan sekoittaen currymauste.

Lisää kypsä kananliha sekä kerma ja kuumenna vielä 15 minuuttia.

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin sekä mustaherukkahillon kanssa.