Low-carb Tacopiiras

Tacopiiras

Terveellisen ja makuhermoja kutkuttelevan ruuan ei tarvitse olla vaikeaa valmistaa. Luomupaistijauhelihasta ja luomukananmunista syntyy ihana tacopiiras kädenkäänteessä. Tacopiiraasta saat runsaasti sinkkiä ja valkosipulia, jotka vahvistavat immuniteettia ja auttavat pitämään pöpöt loitolla! Tacopiiraassa ei ole pohjaa, joten se sopii myös karppaajalle, paleo-ruokavalioon sekä on luontaisesti gluteeniton ja viljaton. Se on ihana iltaruoka, mutta sopii varsin hyvin myös aamupalaksi ja kulkee helposti mukana myös lounaaksi työpaikalle tai kouluun. Voit valmistaa sen joko isoon piirasvuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Myös lapset rakastavat tätä piirasta!

8 annosta

Ravintosisältö/ annos (mantelimaidolla/ mantelimaidolla ja juustolla/ kevytkermalla ja juustolla)

  • 137/ 189/ 216 kcal
  • 15,8/ 19,4/ 20,1 g prot
  • 1,8/ 1,8/ 1,6 g hh
  • 7,3/ 11,6/ 14,4 g rasvaa

400 g Hultgårdin luomusonnin paistijauhelihaa

1 - 2 rkl Urtekramin Cajun-maustesekoitusta tai muuta tacomaustetta1 dl vettä
6 Hultgårdin luomukananmunaa

2 1/2 dl mantelimaitoa, luomumaitoa tai kevytkermaa

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1/2 tl suolaa

1/4 tl pippuria

(ripaus savupaprikajauhetta)

(100 g cheddar-juustoraastetta)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Voitele piirasvuoka kookosöljyllä tai voilla.

Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Siirrä sivuun siksi aikaa, kun valmistat munamaidon.

Riko kananmunat isoon kulhoon ja lisää joukkoon mantelimaito, maito tai kerma. Sekoita sekaisin vispilallä tai haarukalla.

Lisää munamaidon joukkoon mausteet ja sekoita vielä sekaisin.

Kaada jauheliha voideltuun vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle cheddar-juustoraaste, mikäli sitä käytät.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan täyte on hyytynyt ja pinta ruskistunut.