Lihan säilytys ja raakakypsytys

Tuotteet ovat toimitettaessa niin tuoreita että onnistuneen loppu-tuloksen kannalta on tärkeää säilyttää luuttomat kokolihatuotteet (paistit, entrecote't ja fileet) tyhjiöpakattuina jääkaapissa noin kahden viikon ajan ennen käyttöä ruuanvalmistuksessa tai pakastusta. Näin liha on valmistettaessa mahdollisimman  maukasta ja mureaa. Pakkauksessa olevaa viimeistä käyttöpäivämäärää on toki aina noudatettava.   

Säilytyslämpötilan tulee ehdottomasti olla alle +6C, mielellään noin +3C astetta. Yleensä paras paikka lihan säilytykseen on jääkaapin alaosassa missä lämpötila on alhaisin.     

Raakakypsytysprosessi ei koske jauhelihaa jonka säilyvyys on heikompi, vaan pelkästään luuttomia kokolihatuotteita. Luullisten lihatuotteiden kuten Osso Buccon säilyvyys on myös heikompi, ja kunkin lihatuotteen pakkauksesta kannattaa tarkistaa sen viimeinen käyttöpäivämäärä.

Onnistuneen lopputuloksen kannalta on myös hyvä antaa lihan hieman lämmetä huoneenlämmössä ennen valmistusta jolloin maut tulevat parhaiten esiin. Mikäli lihaa on pakastettu, hidas sulattaminen jääkaapissa on myös suositeltavaa. Yhteystiedot: Pieter 040-5256356 Natalia 040-5251053 Sähköposti: lihatilaus@hultgard.fi