Low-Carb Paimenen paistos / Shepherd's pie

Shepherd's Pie


Perinteisesti paimenen paistos valmistetaan perunamuusin alle. Kun korvaat perunan ihanan samettisella kukkakaalimuusilla, paistos kevenee ja sen hiilihydraattipitoisuus vähenee huomattavasti. Kukkakaalista saat runsaasti antioksidantteja, sekä sydämelle ja ruuansulatukselle hyödyllisiä yhdisteitä.

         8 annosta

  • 181 kcal
  • 22,4 g prot
  • 2,5 g hh
  • 7,8 g rasvaa

Lihaseos:
800 g hultårdin luomusonnin paistijauhelihaa
1 dl sipulisilppua
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 murskattu valkosipulin kynsi
1 dl kuivaa punaviiniä (tai vettä)
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl arrowjuurijauhetta*
2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna

Päällys:
600 - 700 g kukkakaalin kukintoja
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl suolaa
ripaus pippuria
(2 rkl voita)
(100 g Cheddar-juustoraastetta)


* Saatavana ruokakauppojen mausteosastolta. Voit myös korvata tämän maissijauhoilla, mutta tarkasta tarvittava määrä maissijauhopakkauksen kyljestä.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Siirrä jauheliha kulhoon, mutta älä huuhtele pannua.
Laita pannulle sipulimurska ja valkosipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää tilkka öljyä, jos ne muten tuntuvat tarttuvan pannuun.
Lisää jauheliha sekä tomaattimurska sipulien joukkoon pannulle.
Sekoita arrowjuurijauhe punaviinin joukkoon ja kaada seos jauhelihan joukkoon.
Sekoita hyvin tasaiseksi ja kuumenna koko ajan sekoitellen noin 4 - 5 minuttia, kunnes seos paksuuntuu.
Kaada seos vuokaan.
Valmista seuraavaksi kukkakaalisose.
Höyrytä tai keitä kukkakaalin kukinnot täysin kypsäksi. 
Valuta vesi niistä pois ja soseuta samettiseksi soseeksi joko monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tai perunasurvimella.
Lisää kukkakaaliseoksen joukkoon loput aineet ja sekoita vielä hyvin sekaisin.
Kaada kukkakaalisose lihaseoksen päälle ja tasoita pinta.
Ripottele päällimäiseksi juustoraaste, mikäli sitä käytät.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 - 30 minuuttia.
Anna paistoksen jäähtyä hetki vuuassa ennenkuin leikkaat sen tarjolle.